Home is where the heart is

Last autumn something shifted in me.

My little house on the countryside, the lake with the morning fog dancing across the waters and the deep forests… None of it felt like home anymore. In between travels, work assignments and meetings it became a shell where I came to do laundry, repack my bags and head out again. 

Life, for all of us, is divided into different periods or chapters. My chapter in this place had, after two years, come to an end. My heart was somewhere else and it was time to move on.

Winter arrives, Christmas comes and goes and suddenly I pack my life into boxes and after New Years I move in together with Dan.

Home is where the heart is | Photo © Rania Rönntoft | Northbound Journeys | www.northboundjourneys.com

We are a few weeks into 2018 and I’ve started anew. Now I live just outside the city center of Sundsvall, a town situated in a valley between two mountains. I am creating a home with my loved one and I couldn’t be happier. 

A short walk from home is all it takes for me to find second hand stores, mountains and forests, the centre where I go to run errands or attend job meetings. The train station, climbing gym and my friends are also found nearby and right now this is exactly what I need. 

It’s all about where I am in life right now, and where I want to be in the future. Living alone in the countryside, leading a slow life far away from everything has been a wonderful experience, and I do know that I will live more remote and closer to nature once more – but right now that is not where I am supposed to be to lead the life I want to. 

So, this is me and my new home.

This is where I live and laugh, drink coffee in the mornings and where I work during the days. This is where we cook together, where he is teaching me how to play the guitar and where we dream about the future. This is where we have our friends come over for wine, cheese and boardgame nights and this is where his band practices on Sundays. 

This is where I love and feel loved, where I feel safe and happy. It’s homely and it’s a life I am creating together with the one I love.

It storms and snows for a week and while winter rages on outside we spend our evenings and weekends unpacking, filling our home with rustic, raw materials and DIY projects. The macramé hangers are made by Dan, the dream catchers by me together we build our own coffee table.

There’s plants everywhere and lightbulbs on strings help create a cozy atmosphere. Our creative sides and love for nature, climbing, music photography is very apparent and I truly enjoy how much of us you can see and feel in this place already. 

We’ve been to IKEA more times in the past few weeks than I’ve been for years, but slowly our space is coming together. Pictures still need to be put up on the walls, we want even more plants and we also have a lot of projects planned for building our own shelves.

Doing this together is so much fun and I am enjoying every moment of it. Right now this is my favorite place in the world.

Home is where the heart is | Photo © Rania Rönntoft | Northbound Journeys | www.northboundjourneys.com

Home is where the heart is | Photo © Rania Rönntoft | Northbound Journeys | www.northboundjourneys.com

Home is where the heart is | Photo © Rania Rönntoft | Northbound Journeys | www.northboundjourneys.com

Home is where the heart is | Photo © Rania Rönntoft | Northbound Journeys | www.northboundjourneys.com

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Similar Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 Comments

 1. Läste ditt fina inlägg på andra bloggen, blev tårögd, och så glad för din skull även om vi inte “känner” varandra. Jag tror förra året var transformerande för många, stora förändringar som skett, jobbiga avslut, uppbrott, eller sorg men som senare vänder till någonting gott. Så fint att du hittat kärlek i allt detta och att den tar dig till nya platser. Förstår att det är jobbigt att lämna katterna men så länge de har det bra så är det ett bra beslut. Ser framemot att få fortsätta följa din resa och nyfiken på på vart det bär. / Erika

  1. Åh men Erika, tack snälla – det värmer verkligen! Ja många verkar ha haft ett omtumlande, tungt 2017. Men som du säger så vänder det alltid till något gott. Jag är oerhört tacksam över att jag fann kärleken igen och att jag var redo för den. Jo, det är tungt men det viktigaste är verkligen att de har det bra. Tack för att du fortsätter följa mig! Hoppas allt är bra med dig också och att vi ses snart igen :) Kram!

 2. Så himla fint Rania, både skrivet och hur det ser ut hos er :) Jag gillar dina amplar och ska se till att knyta några så jag får upp fler blommor från fönsterbrädan. Tack för inspirationen ;)

 3. Alltså vad korkad jag är. Har liksom missat the journal och bara kollat startsidan och tänkt att guud, hoppas Rania bloggar snart. Och så var det här de gömde sig, inläggen :)

  Det ser sååå fint ut och jag är otroligt glad för din skull – redan i ladan kände jag att det där är fasiken en en speciell kille, perfekt för dig utifrån det lilla jag känner dig. Underbart!

  Funderar på det där, om jag kommer längta till ett “närmare” liv igen. Förmodligen blir det så och jag tror verkligen att jag behöver de där stora vändningarna, att “upprota” då och då för att känna sina drömmar på pulsen. Inte minst är det ju det där med att följa med livet – ride the wave! Det är så coolt och häftigt.

  Grattis! Och KRAM!

  1. Men inte är du korkad! Har funderat på om jag ska ha lite inlägg från the journal någonstans på startsidan också, då fler säkert missar det om man inte prenumerera via RSS / bloglovin osv. Vad gulligt att du väntat på inlägg!!

   taaack snälla, det är verkligen en speciell kille och jag är så otroligt glad, lycklig och fortfarande dunderkär :D

   Ja, jag tror också jag behöver lite stora vändningar då och då, även om jag trivs på en plats så kan jag bli lite uttråkad. och ja, att go with the flow och bara rida på vågen är underbart när man kan göra det.

   Tack och kram tillbaka!!